Kaikkien huvilatonttien rakentaminen alkaa suunnittelusta. Suunnitellaan sekä talo että talousrakennukset, kukkapenkit, nurmikot, polut. Ideoiden moninaisuus on loputon - joskus tontti tasoitetaan nostamalla maan tasoa, joskus hallitseva idea päinvastoin on luonnonmaiseman säilyttäminen. Mikä tahansa maisemaratkaisu voi olla toteutettu, koska jokainen niistä perustuu joihinkin ajatuksiimme mukavuudesta ja harmoniasta.

On mahdotonta valita paras maisemaideoista, koska joka ratkaisu on yksilöllinen ja johtuu ilmasto-olosuhteista, huvilatonttien omistajien mieltymyksistä ja mahdollisuuksista. Kuitenkin maisemasuunnittelussa on enemmän tai vähemmän kysyttyjä tekniikoita ja materiaaleja. Jotkut niistä määräytyvät saatavuuden tai suosion mukaan, joskus ei ole muuta vaihtoehtoa.

Esimerkki ainutlaatuisesta maisemaratkaisusta on ontot keinotekoiset taidekivet, joita käytetään septitankkien ja kaivojen luukkujen peittämiseen. Kun rakennetaan moderni huvila, pyritään toteuttamaan haaveet maaseutuelämän harmoniasta - alkoveista ja viheralueista, kukkapenkeista ja hedelmäpuista, mutta samalla mukavuuden käsite sisältää sellaisia jokapäiväisiä vaatimuksia kuten lämmin kylpyhuone, lämmin vesi, viestintä ja muut lapsuudesta tutut tekniset järjestelmät.

Pyrimme kaupungin ulkopuolelle lähemmäksi luontoa, mutta sen seurauksena, kun rakentajat ovat lähteneet luovuttaessaan rakennetun talon, muovinen kaivonluukku löytyy ihanteellisen nurmikon keskeltä ja jostain syystä septitankin laatikko pistää yhtäkkiä silmään joka kerta kun kävelee ohi. Se on ihan normaalia, ensin hoidetaan tärkeät asiat kuten talo ja tekniset hommat, myöhemmin tehdään mukavuuksia - kukkapenkkeja, nurmikoita, polkuja. Joka kerta, kun edetään parannuspolulla, huomataan pienempiä yksityiskohtia, joita ei voida enää sietää.

Tällaisten teknisten rakenteiden, kuten tarkastuskaivojen, kaasusäiliöiden ja septitankkien, ominaisuus on vaatimus päästä helposti laitteisiin ohjaus-, tarkistus-, puhdistus- ja korjaustöitä varten. Kaivon luukun peittäminen pelkällä maalla ja nurmikkoruohon kylvö eivät näytä vaihtoehdoilta. Voi tietysti peittää muoviluukun tekonurmella, mutta onko muoviruoho parempi kuin muovikansi? Luukkujen ja septitankkien koristaminen saatavilla olevilla materiaaleilla on haastavaa.

Nimittäin tässä tapauksessa maisemasuunnittelijat käyttävät erikoistyökalua. Lasikuituiset ontot taidekivet, joiden pinta on valmistettu luonnonkivien muruista, on suunniteltu peittämään luukut ja septitankit. Tällainen kivi ei ulkoisesti eroa millään tavalla luonnollisesta, koska sen pinta on valmistettu samoista pienistä kivimuruista, joista luonto veistää kiviä. Taidekivien muodot ja tekstuurit ovat hyvin erilaisia, samoin kuin niiden värisävyt.

Ontto taidekivi, joka visuaalisesti näyttää kivilohkolta, on vain muutaman kilon painava, jos kyseessä on tavallisille kaivonluukuille tarkoitetuista kivistä. Septitankkien koristamiseen käytettävien taidekivien halkaisija voi olla 1,5-2 metriä, mutta ne voidaan helposti nostaa ja siirtää kahden henkilön porukalla.

Keinotekoiset taidekivet, jotka imitoivat luonnollisia lohkareita, ovat universaali ratkaisu huvilatonteilla olevien teknisten rakenteiden naamioimiseen ja suojaamiseen. Tällaisen kiven käyttöikä on vähintään 10-15 vuotta. Lisäksi ne eivät vaadi erityistä hoitoa. Lasikuiduista valmistetut taidekivet kestävät sekä kriittisen alhaisia talvilämpötiloja ja hellettä että huonoa säätä ja tuulia.

Keinotekoiset ontot lasikuidusta valmistetut taidekivet ovat päässeet maisemasuunnittelijoiden käyttöön suhteellisen äskettäin. Teknologian kehitys tuotteiden valmistamisessa komposiittimateriaaleista 2000-luvun alkuun mennessä lähestyi sitä tasoa, kun ne on adoptoitu laivanrakennusalalta maisemasuunnittelutehtäviin. Onton kiven rakenne on valmistettu samoista materiaaleista ja käyttäen samaa tekniikkaa kuin nykyaikaisten huviveneiden rungot. Tämä määrittää keinotekoisen taidekiven kestävyyden ja vastustuskyvyn ulkoisille tekijöille.

Verkkokaupan kehittymisen ansiosta ontot taidekivet, jotka ovat edelleen yksi ammattimaisten maisemasuunnittelijoiden työkaluista, voivat ostaa välittömästi tonttien omistajat. Voit tilata ja ostaa halutun kokoisen, värisen ja muotoisen onton taidekiven etänä. Kun kivi toimitetaan tontillesi, siitä tulee varmasti maisemasi keskipiste. Tietysti samaan aikaan se peittää septitankin tai viemärikaivon luukun.

Toimitamme keinotekoisia taidekiviä ympäri Suomea. Kun otat meihin yhteyttä WhatsAppin kautta, saat neuvontaa asiantuntijaltamme. Voit valita halutun kokoisen kiven itse Kokotaulukon tietojen perusteella.