Tämä tilanne on yleinen, kun huvilan suunnittelun aikana sekä asiakas että työntekijät kiinnittävät huomiota vain vesihuolto- ja viemäriverkoston toimintakykyyn. Sitten joudutaan naamioimaan luukkuja ja septitankkeja, kun koko järjestelmä jo toimii ja huomio keskittyy maisemasuunnitteluun.

Vaikka suunnittelun aikana ajateltiin esteettisyyttä, itse asiassa, kun suunnittelutyöt on suoritettu, pinnalle jäävät kaivoaukot ja septitankkien kannet - se on itse asiassa säädetty asennuksen teknisissä asiakirjoissa ja siihen voi olla syitä. Kaivoja ei voi vain peittää maalla vain siksi, että jossakin vaiheessa sinun on ehdottomasti puhdistettava ne.

Ihanteellinen ulkonäön kannalta tarkastuskaivojen suunnittelu edellyttää sitä, että pinnalle jää vain kaivonkansi, joka on maanpinnan tasolla. Jos tämä ei kuitenkaan ole sadeviemäri, vaan esimerkiksi septitankki, luukun suu on nostettava 15-25 senttimetriä maanpinnan yläpuolelle, jotta vältetään sateen ja sulaveden pääsy jätevesijärjestelmään. Tarkastus- ja käänneviemärikaivot on myös suojattava vesivirroilta rankkasateiden ja lumen sulamisen aikana.

Järkevistä syistä kaivoluukut ovat maanpinnan yläpuolella, mutta on usein tilanteita, joissa maanpinta on huomattavasti alhaisempi kuin luukku asennuksen aikana tehdyn virheen vuoksi - ensimmäinen rengas on asennettu väärin ja ylhäinen rengas on nyt 10-15 cm maanpinnan yläpuolella. Tämä ei tietenkään ole umpikuja - voi aina leikata betonirenkaan ulkonevan osan vaaditulle korkeudelle, mutta jos sitä ei tehdä työn vaiheessa ja ylempi levy luukun suun kanssa on jo asennettu, sitten uusiminen on pitkäaikaista, kallista ja hankalaa.

Onttojen taidekivien valikoimassa on riittävä määrä erikokoisia malleja, jotka on tarkoitettu monenlaisiin tilanteisiin. Aina voit valita kiven, joka peittää kaivosi yksinkertaisesti asennettuna ylhäältä. Tämä ajatus kiehtoo yksinkertaisuudellaan, mutta on myös pidettävä mielessä, että mitä suurempi kivi, sitä kalliimpi se on.

Jos haluat vähentää kustannuksia taidekivien ostamiseen, niin voit kaataa maata peitettävän kohteen päälle sen korkeutensa vähentämiseksi. Se ehdottomasti vähentää kustannuksia, mutta käytä tätä mahdollisuutta varovaisesti. Jos kaivosi nousee jo muodostuneen nurmikon tason yläpuolelle, on halvempaa ostaa sopivan kokoinen taidekivi kuin täyttää röykkiö vähentäen naamiointia vaativan rakenteen halkaisijaa ja korkeutta.

Joissakin tapauksissa päätös maan kaatamisesta tulee esiin itsestään. Tavalisesti tehdään niin eritasoisille maisemille, joilla on luonnollisia kohokkeita. Maasta nouseva betonirengas, jonka halkaisija on 116-120 cm, voidaan peittää maalla. Pinnalle jää vain 60-80 cm kokoinen luukku. Halkaisijan vähentäminen sallii käyttää D-80 taidekiven, joka on kaksi kertaa halvempi, kuin D-120.

Toinen tapa vähentää kaivon korkeutta on leikata pois maan yllä olevan betonirenkaan osan. Jos se on vain rengas ilman betonilevyn luukun kanssa, leikkaaminen on vaivatonta. Suoritat tämän homman kulmahiomakoneella timanttilevyn kanssa ja säästät rahoja ilman taidekivien ostamista.

Voit tilata juuri sinulle sopivan taidekiven osoitteesta taidekivi.fi. Toimitamme sen mihin tahansa Suomen kaupunkiin tai kylään!