Tämä on yksinkertainen ratkaisu luukkujen ja septitankkien naamioimiseen. Sellaisen kiven sisällä on ontelo, joka on muodoltaan sama, kuin kiven ääriviiva, ja tilavuudeltaan vain 5–7 mm pienempi (tarkoitetaan kiven seinämän paksuutta). Massiivisen näköisen taidekiven paino vaihtelee koosta riippuen 3-4 kg: sta 10-15 kg: iin.

Jos kaivon luukku tai septitankin suu jäi alueen suunnittelun jälkeen nurmikolle, kaikki koristelutyöt perustuvat kiven asentamiseen luukun tai muun peitettävän objektin päälle. On myös hyödyllistä kiertää kiveä sijoittamalla se siten, että se sopeutuu harmonisesti ympäröivään maisemaan. Sellaisessa yksinomaan luovassa toiminnassa ei ole tiukkoja sääntöjä, huomaa vain, että tavallisesti kiven litteä puoli asetetaan kohti polkua, kuistia tai yleensä kohti suuntaa, josta kivi nähdään useimmiten. Sellaisen taidekiven asennus tarkoittaa sitä, että tässä tapauksessa kivi näkyy "pehmeämmältä". Tietenkin se koskee vain kiviä, joilla vaikka yksi seinämä on jyrkkä.

Onton taidekiven asennus kivetyllä alueella olevalle luukulle on vaikeampi asia. Voit tässäkin tapauksessa asentaa kiven suoraan luukulle, mutta jos tarkoituksenasi on sopeuttaa sen maisemaan, sinun pitäisi valmistaa aluetta kiveä varten.

Vaihtoehtona voi olla se (kuvassa), että luukkua ympäröivä kiveys saadaan irti, kehystetään tai nostetaan kaatamalla maata. Sitten näyttää siltä, että puutarhakeinun eteen jätettiin kiviuloke kiveyksen tehtyään. Tämä ratkaisu edellyttää, että on elementti, joka korostaa kiven luonnollisuutta. Tuntuu, että kivi on ikivanha ja ihmiset käyttivät sitä taitavasti luonnollisen maiseman osana.

Jos kaivosi oli ollut alusta kiveyksen tasolla, mutta sitten sait tietää mahdollisuudesta koristella luukkuja ontoilla taidekivillä, niin älä huoli. Voit purkaa osan luukkua ympäröivää kiveyttä. Pääsääntöisesti kiveys on tiiviisti hiekkakerroksen päällä ja on helppo saada sitä pois. On parempi peittää vapaata tilaa geotekstiilillä ja kaataa sen päälle maata kiveyksen tasoon asti.

Joka tapauksessa nurmialueella taidekivi näyttää luonnollisemmalta, kuin välittömästi kiveyksella oleva.

Pitää muistaa myös sitä, että joskus taidekivi asennetaan maan kaatamisen parissa, kun halutaan naamioida korkeat kaivot. Tässä tapauksessa on omia vinkkeja, jotka helpottavat asennusta ja auttavat saada hyvän tuloksen. Se myös vähentää kustannuksia taidekiven ostamiseen. Toisin sanoen saat lujemman tuotteen samalla hinnalla.

Taidekivien laajan valikoiman löydät osoitteesta taidekivi.fi. Tarjoamme edulliset hinnat, laadukkaat palvelut ja toimituksen ympäri Suomen.